Okalux

Is 50 jaar geleden begonnen om de spouw bij isolatie glas te benutten door middel van integratie van inlays. Waar in de op de volgende 3 zaken de focus ligt.

OKALUX is een toonaangevende leverancier van design en functioneel isolatieglas voor gevels en interieur. Okalux heeft ervaring in vele internationale bouwprojecten.

Het allereerste product dat het idee voor de oprichting van het bedrijf was, is een holle vezels, oorspronkelijk ontworpen voor de textielindustrie, hebben grote voordelen wanneer ze in de ruimte tussen de ruiten van een dubbele beglazing worden geplaatst: ze produceren een zachte diffusie van daglicht en diepe verlichting van interieurs.

Dit werd gevolgd door systemen voor lichtafbuiging en verbeterde diffusie, transparante warmte-isolatie en energieproductie door middel van zonnecellen. Het assortiment voor het ontwerpen van gevels werd vervolgens systematisch aangevuld met isolatieglas met inlays van metaal, hout of lamellen.

OKALUX hecht niet alleen veel waarde aan de hoge kwaliteit van zijn producten, maar ook aan uitgebreide service – wereldwijd.

De 3 kernwaarden die bij elk project weer gelden zij:

  • Daglicht: Is van cruciaal belang voor de mens en grote rol in ons psychisch en fysiek welzijn in zowel onze woon als werkomgeving. Echter is elke situatie uniek.
  • Energie: Een goede duurzame daglichtplanning i.c.m. innovatieve producten geen een energiezuinige oplossing met een hoog visueel comfort.
  • Gebruikers comfort: Een goede balans tussen de hoeveelheid daglicht en zonwering, aangepast aan het thermisch comfort.

We adviseren u graag over alle aspecten van de daglichtplanning en maken gedetailleerde licht- en klimaatberekeningen voor u. Neem contact met ons op voor advies over uw volgende project.